حل مشکل فشار آب در طبقات بالا

حل مشکل فشار آب در طبقات بالا

حل مشکل فشار آب در طبقات بالا

Blog Article

امروزه به دلیل روی آوردن بیشتر مردم به زندگی شهرنشینی و افزایش تراکم جمعیت، ساختمان های مسکونی در تعداد طبقات زیاد ساخته می شوند. با اینکه ساخت ساختمان های مرتفع، مشکل کمبود مساحت شهرها را برطرف کرده است اما مشکلاتی نیز در جهت رفاه مردم ساکن طبقات بالاتر ایجاد کرده است. یکی از این مشکلات مربوط به آبرسانی به واحدهای بالا است. در سال های اخیر کشور ما با مشکل کمبود بارندگی و آب مواجه شده است و از طرفی رشد و تراکم جمعیت در یک منطقه باعث شده تا ساکنین با کمبود فشار آب روبرو شوند. این کاهش فشار آب مخصوصا در طبقات بالاتر ساختمانی بیشتر نمایان است.

خوشبختانه برای حل مشکل فشار آب در طبقات بالا پیشنهادهای خوبی وجود دارد. نصب پمپ آب خانگی در داخل خود واحد یکی از راه حل هاست، همچنین راه حل های دیگری نیز وجود دارد که برای هر کدام بایستی شرایط دیگری بررسی شود که کدام روش بهترین انتخاب است. در این مقاله کالاصنعتی به برطرف کردن و حل مشکل کاهش فشار آب در طبقات بالا ساختمان ها مرتفع پرداخته خواهد شد؛ در صورتی که شما هم با نرسیدن آب به طبقات بالاتر خود مشکل دارید، پیشنهاد می شود این مقاله را تا انتها مطالعه فرمائید.

حل مشکل افت فشار آب در طبقات بالا

اقدامات قبل از بررسی علت مشکل کاهش فشار آب طبقات بالاتر
در ابتدا قبل از بررسی مشکل فشار آب طبقات بالا، باید ببینیم آیا اصلا پمپی برای افزایش فشار استفاده شده است یا نه. می دانیم که امروزه نصب پمپ آب خانگی جهت تقویت فشار آب تبدیل به امری ضروری شده است. مخصوصا برای ساختمان های با طبقات بیشتر در صورتی که از پمپ آب استفاده نشود عملا آبی به واحدهای طبقات بالاتر نمی رسد. فشار آب شهری 2 بار است و در واقع فشار آب ورودی به کنتور آب ساختمان این مقدار است. این فشار برطرف کننده هد و دبی آب کافی برای طبقات پایین مثلا طبقه همکف، طبقه 1 و نهایتا طبقه 2 می تواند باشد. برای تامین آب طبقات بالا با فشار مناسب حتما بایستی از پمپ مناسب استفاده شود. قبل از خرید، پیشنهاد می شود انتخاب پمپ آب خانگی به درستی انجام گیرد و مطالعه مقاله مذکور پیشنهاد می شود.

سیستم های لوله کشی ساختمان مسکونی
در ساختمان های مسکونی دو مدل سیستم لوله کشی وجود دارد:

در حالت اول یک کنتور آب وجود دارد و در واقع سیستم لوله کشی واحد های ساختمان بصورت سری می باشد که برای تقویت فشار بایستی از یک پمپ آب مشترک برای تمام واحدها استفاده شود. در چنین شرایطی نیاز است از یک پمپ قوی استفاده شود تا پاسخگوی تمام واحدها باشد.
در حالت دوم برای هر کدام از واحدهای ساختمان کنتور جدا قرار داده شده و در واقع سیستم لوله کشی بصورت موازی است که به دلیل اینکه هر کدام از واحدها انشعاب لوله جداگانه ای دارند، نصب پمپ آب خانگی برای هر کدام از واحدها بصورت جداگانه انجام می شود.
در قسمت های بعدی توضیح داده خواهد شد که این نحوه لوله کشی چه تفاوتی برای محل نصب پمپ آب دارد.

راه حل مشکل کاهش فشار آب در طبقات بالاتر ساختمان
بعد از اینکه از انتخاب مناسب پمپ آب اطمینان حاصل شد و مشکل کاهش فشار آب طبقات بالاتر وجود داشت، چندین راه حل برای این مشکل وجود دارد که در ادامه معرفی خواهند شد.

1) نصب پمپ آب در داخل واحد ساختمان
گاهی اوقات ساکنان برخی طبقات مخصوصا طبقات همکف و پایینی به دلیل هزینه نکردن و مشکل فشار نداشتن راضی به نصب پمپ مشترک برای کل ساختمان نمی شوند. در چنین شرایطی نصب پمپ آب درون واحدی می تواند راه گشا باشد. یکی از روش های افزایش فشار آب طبقات بالاتر ساختمان مثل طبقات 4، 5 و 6 نصب یک پمپ مناسب در داخل واحد می باشد. منتها برای چنین کاری یک پیش شرط وجود دارد و آن هم نوع سیستم لوله کشی ساختمان است. در صورتی که از کنتور فرعی در ساختمان استفاده شده و لوله کشی بصورت سری است، می توان پمپ آب را داخل واحد نصب کرد.

پمپ درون واحدی مورد استفاده به دلیل اینکه صرفا برای ساکنین همان تک واحد بکار می رود، یکی از انواع پمپ آب خانگی با توان کوچک است و معمولا یک پمپ نیم اسب جوابگو است. سازندگان مختلفی پمپ آب نیم اسب تولید می کنند، جهت استعلام قیمت و اطلاع از بهترین برند پمپ آب خانگی می توانید با کارشناسان بخش فروش پمپ کالاصنعتی تماس بگیرید. سه مدل از پمپ های نیم اسب با کیفیت بازار در زیر آورده شده اند، جهت خرید هر کدام از آنها بر لینک زیر آن کلیک کنید.
پمپ نیم اسب محیطی لئو APm37

خرید محصول

پمپ نیم اسب محیطی الکتروژن KPm50

خرید محصول

پمپ نیم اسب بشقابی لئو ACm37

خرید محصول
2) نصب پمپ آب در طبقه های بالاتر
یکی از پیشنهادات برای تقویت فشار و رساندن فشار 2 بار به طبقات بالاتر، نصب پمپ آب در ارتفاع های بالاتر ساختمان است. عموما پمپ آب در محل پارکینگ یا اتاق تاسیسات ساختمان نصب می شود. در صورتی که در چنین شرایطی باز هم فشار کافی به طبقات فوقانی ساختمان نمی رسد یا جریان آب دچار نوسانی و غیر یکنواخت است، نصب پمپ آب در بالاترین طبقه و پشت بام می تواند راه گشا باشد. با اینکار علاوه بر رفع مشکل کاهش فشار آب طبقات بالا، آزار و اذیت ناشی از سر و صدای پمپ نیز کاهش می یابد. البته زمانی می توان پمپ آب و متعلقات آن شامل منبع انبساط پمپ و ست کنترل را در پشت بام نصب کرد که سیستم لوله کشی ساختمان از بالا به پایین باشد.

کالاصنعتی

 

3) نصب مخزن ذخیره در پشت بام
یک راه دیگر حل مشکل کم بودن فشار آب در طبقات بالا، نصب مخزن ذخیره آب بر روی پشت بام ساختمان است. استفاده از مخزن ذخیره آب در سیستم پمپاژ آب همراه با پمپ آب از لحاظ قانونی واجب است. چرا که مخزن ذخیره همانطور که از نامش پیداست، آب را در خود ذخیره سازی کرده و مانع از مکش مستقیم آب از ورودی آب شهری و مشکلات افت فشار ساختمان های کناری می شود و در واقع پمپ مکش را از مخزن انجام می دهد. نصب منبع ذخیره در در پشت بام می تواند مشکل کمبود فشار طبقات فوقانی را رفع کند. دو راه پیش رو ماست؛ راه اول استفاده از مخزن ذخیره و پمپ با تنظیم فشار 2 بار است و راه دوم نصب مخزن در ارتفاع 1.5 الی 2 متری در پشت بام است که این ارتفاع بتواند فشار ستون آب حداقل 1.5 بار را برای بالاترین طبقه تامین کند.

Report this page